Bli Kunde
unifon logo

Best i test i Ookla Speedtest Award™

Norges raskeste 5G-nett!

Skrevet av Unifon den 23. Januar 2023

Unifon tilbyr 100% Telenor-dekning og hastighet til våre mobilbrukere, og Telenors mobilnett er for femte år på rad kåret til Norges raskeste i Ookla Speedtest Award™.

Telenor har Norges største nett, og rundt 8.500 basestasjoner landet over. Selskapet skal utvide antall basestasjoner til omtrent 9.000 stykk, og har som mål å ferdigstille 5G-utbyggingen i 2024, ref. pressemelding fra Telenor som du kan lese her.

Ookla Speedtest tar omtrent 18 millioner tester daglig rundt om i verden, og de bruker avanserte metoder for samling, filtrering og analysering av data. Kåringen er basert på over 105.000 hastighetsmålinger i 2022, på tvers av de tre mobilnett-operatørene i Norge.

– Det er gledelig å se at Telenor opprettholder sin posisjon som det raskeste mobilnettet i Norge. Ikke bare vinner de igjen kåringen, men de øker forspranget ganske betydelig, sier Produktsjef mobile tjenester, Veronika Andersen.

– Det oppgraderes kontinuerlig til 5G på eksisterende og nye basestasjoner, og det igjen gjør at opplevd hastighet for kundene våre bare vil øke i tiden som kommer, fortsetter Andersen.

Telenor vant samme test i 2021. Les hva vår Teknologi- og Markedsdirektør hadde å si om resultatet her.